Haber

Soylu: Murat Bakan paralel yapının başında… Bakan: Gülüyorum…

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, kendisini hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Bunların başında Murat Bakan var.

Murat Bakan, “Seni ciddiye almak için çok geç Süleyman Soylu. Söylediklerinize ve çaresizliğinize gülüyorum. Şimdilik bakan olarak orada oturuyor olabilirsiniz. Unutmayın ikimiz de milletvekili adayıyız. Anlaşırız.” Hesaplar TBMM’de.”

Murat Bakan, 14 Mayıs seçim günü oylamanın ardından Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı tüm çalışanların birliklerinde beklemede kalmaları yönündeki talimattan duyduğu kaygıyı dile getirerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya konuyla ilgili bir soru yöneltti.

Haber Global’in programda gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Soylu, programda Nedim Şener’in konuya ilişkin sorusu üzerine, “Adı geçen milletvekili FETÖ’nün Türkiye’deki en temel aygıtlarından biridir. FETÖ’nün temel aygıtıdır. Bu, tüm istihbarat topluluğumuzda, güvenlik topluluğumuzda çok açık.”

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yayınladığı belge ey jandarma, siz bugün subaysınız. Eğer gerçekten görevini yaptığın yerde gerçekten görevini yapıyorsan, orada kal. Fiilen bir görev tanımlamazsan yapacağın şey ya Kayseri’de olur, Adana’da olur, Kırklareli’nde olur değerli değil ama bazen güvenlik için insan kaynağın yetmeyebilir, grubun olabilir. yeterli olmamak . Bunun grup desteğine ihtiyacı var. Bazen bir grubu başka biriyle taşımanız gerekir. Onları da tasarladık. Peki hangi il hangisine yardım edecek? Hangi ilde polis jandarmaya yardım edecek, jandarma polise yardım edecek mi? Tüm bu kavramları planladık. Görevini yapmanın ne zararı var, sorun ne? Oyunuzu kullanın, oyunuzu kullandıktan sonra oyunu kullanmak vatandaşlık görevidir, çabuk gelin kıta hazır diyor.

‘FİYATI ÇOK AĞIR OLACAK’

Emniyet içinde paralel bir yapı kurmaya çalışan bir anlayıştır. FETÖ’nün ikinci paralel yapısını oluşturmaya çalışıyor. Tüm sisteme sahibiz. Tüm sistem mahkemeye de taşınacak. Son çerçeveyi çiziyoruz. FETÖ’den sonra güvenlikte yeni bir sistem kurmaya çalışıyorlar. Güvenlik içinde yeni bir sistem kurmaya çalıştılar. Bu yeni sistemi belirledik. Birçoğunu ifşa ettik. Birçoğu için şemamız artık net. Sana çok net söylüyorum. Murat Bakan da onlardan biri. Bedeli çok ağır olacak” dedi.

Bunun için tüm hazırlıkları yaptıklarını ve üzerinde çalıştığı yapıdaki isimlerini tanıdıklarını kaydeden Soylu, “Murat Bakan’ın kendisinin de sahip olduğu güvenlik içinde çok derin bir ağ oluşturduğuna inanıyorum. Kurduğu, kurduğu, hem devletin güvenliğini hem de devletin istihbaratını bozmaya çalışan, içeride başka bir yapılanma yaratmaya çalışan. Bunu söyleyebiliriz” dedi.

‘CİDDİYE ALMAK İÇİN ÇOK GEÇ’

Kendisine nişan alan Soylu’ya yanıt veren Murat Bakan, “Seni ciddiye almak için çok geç Süleyman Soylu. Söylediklerinize ve çaresizliğinize gülüyorum. Şu an Bakan olarak orada oturuyor olabilirsiniz. Unutmayın, ikimiz de milletvekili adayıyız, hesaplaşacağız Meclis’te, mobbinge uğrayan, intihar eden polisin, ikinci şarkının, niteliksiz atamaların, kısacası 200 saat içinde ezdiğin polisin hesabını vereceksin. Bakanlık.Size söylenecek o kadar çok şey var ki, hepsini yüzünüze söyledim ve siz ‘Allah’a şükür, daha fazlasını duymaya devam edeceksiniz, bu sizin bahtınız ve hakkınız. , beni bilirsin.Savunduklarımızın,söylediklerimizin arkasındayız.Sana söz veriyorum!” (HABER MERKEZİ) dedi.

kesaphaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu